Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

19 januari t/m 5 mei – Favoriete kunstwerken in het Stadsmuseum

Logo Museum WoerdenStadsmuseum Woerden organiseert aan het begin van het nieuwe jaar een tentoonstelling over lievelingskunstwerken van bekende én minder bekende Woerdenaren.

Markante persoonlijkheden uit de sport, horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur vertellen het persoonlijke verhaal bij hun objecten.

De tentoonstelling Lievelingen, opvallende Woerdenaren over hun favoriete kunstwerk is te zien van 19 januari t/m 5 mei 2019.

Acteur Bram van der Vlugt, YouTuber Noah Zeeuw, cabaretière Kiki Schippers, burgemeester Victor Molkenboer, slager Gineke van Kesteren en nog vele anderen kozen voor deze tentoonstelling een favoriet kunstwerk. Daarnaast droegen zij ieder een buurtgenoot voor die in hun ogen belangrijk is voor de Woerdense samenleving.

In de tentoonstelling bekijken de bezoekers de kunstwerken terwijl ze de bijbehorende filmpjes afspelen op een tablet. Door de verhalen krijgen de kunstwerken extra betekenis. De genomineerde buurtgenoten worden ook nog voorgesteld; waarom zijn juist zíj gevraagd om mee te doen en wat maakt hen zo bijzonder? De werken worden geëxposeerd samen met portretfoto’s die de fotografe Daniëlle Verweij heeft gemaakt.

Bij deze tentoonstelling wordt een workshop straatfotografie door Noah Zeeuw georganiseerd. Info/aanmelden: stadsmuseumwoerden.nl.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties