Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weer

Eveneens als gisteren wordt het vandaag een zonnige dag. Er staat een zwakke tot soms matige zuidoostenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 13°C aan. In de avond en nacht is het helder en in de nacht daalt de temperatuur naar 2°C. Zaterdag is er ook zon maar zien we tevens sluierbewolking. In de middag ontstaan er ook stapelwolken. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 12°C.

Foto: De zon komt op en gaat onder

meesj206

tot maart – Expositie bij Gladzo Kooijman

Logo Schilderen paletVan oktober tot maart volgend jaar zijn er schilderijen te zien van de Woerdense kunstenares Lydia Baarda bij Kooijman Gladzo aan de Touwslagersweg. Inmiddels is dit de derde expositie...

die KUNSTaandenRIJN organiseert in samenwerking met deze Woerdense ondernemer.

Lydia Baarda was al jong aan het tekenen en dat maakte dat ze terecht kwam op de opleiding aan de kunstnijverheidsschool in Rotterdam. Daarna volgden vele cursussen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in Rotterdam en schilderclubs.    

Haar inspiratie vindt zij in de natuur. Ze werkt in verschillende technieken: olieverf, gemengde techniek, aquarel en tekenen. Een periode heeft ze vooral paarden geschilderd, maar ze keert telkens terug naar het onderwerp waar haar passie en meesterschap ligt, namelijk water. Ze probeert door te dringen tot het wezenlijke van het onderwerp door lang en intensief te kijken naar het water, de bewegingen ervan, kleuren, het lijnenspel en de lichtval.

Momenteel is Lydia lid van de Kunstkring Woerden en van schildergroep Magenta.

Zoeken

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties