Exploitant voor jongerencultuurhuis Overvecht

Exploitant voor jongerencultuurhuis Overvecht

Het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland (JCHK) gaat het beheer van Jongerencultuurhuis in Overvecht op zich nemen. De gemeente Utrecht besluit dat op basis van advies van een commissie van deskundigen. JCHK heeft alle kennis en ervaring om samen met de jongeren een eigen plek voor cultuur, muziek en theater te maken.

De wens van de jongeren voor een eigen cultuurhuis staat in het coalitieakkoord ‘Ruimte voor iedereen’ en wordt nu uitgevoerd. JCHK kiest een locatie in overleg met de gemeente en andere betrokkenen. De verwachting is dat de organisatie deze zomer samen met de jongeren aan de slag gaat.

Wethouder cultuur Anke Klein is blij dat het Jongerencultuurhuis Overvecht er komt. “Een cultuurhuis specifiek voor jongeren stimuleert ze om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De ervaring van het Jongerencultuurhuis Kanaleneiland leert dat het een bron van creativiteit is voor de jongeren, de wijk en de stad. Ik kijk uit naar de eerste creatieve producties en optredens in dit cultuurhuis in Overvecht”, aldus Klein.

0 Shares
Sluit Menu