Europees kampioen dans

Europees kampioen dans

Met een groep van 20 dansers ging dansstudio I’M In Motion op donderdag 9 mei naar Kalkar in Duitsland. Daar werd het Europees kampioenschap dansen georganiseerd. De twee dansteams I’M UnigY en I’M UnitÁ hadden keihard getraind om in Duitsland vier dagen lang te gaan strijden voor de felbegeerde titel: Europees kampioen!

Op donderdag werd door beide teams een eerste voorronde gedanst. “In deze voorrondes kon je je als team kwalificeren voor de grote finale op zaterdag of zondag,” vertelt Frency van Duijn, trainster en oprichter van I’M In Motion. 

I’M UnigY moest vrijdag 10 mei nog een keer op de planken verschijnen in de tweede ronde. I’M UnitÁ was in één keer door naar de finale op zaterdag. 

De tweede voorronde van I’M UnigY pakte wel goed uit en daarmee stonden beide teams in de grote finale van het Europees Kampioenschap.

Zaterdag 11 mei was het de grote dag voor I’M UnitÁ. Het team danste in de hoogst haalbare categorie binnen de competitie categorie: de OPEN over 18-intermediate/advanced. “We hebben de dans in 2,5 maand in elkaar gezet. Dat maakt het extra spannend want de meeste teams trainen al een heel seizoen voor één dans,” aldus Frency.

Vol overgave en passie stond het team op het podium en na een zenuwslopende uitslag is I’M UnitÁ uitgeroepen tot Vice European Champion, oftewel een tweede plaats!

Zondag 12 mei was het de beurt aan I’M UnigY. Deze groep is eigenlijk een samenvoeging van twee aparte groepen en daardoor extra groot. I’M UnigY danste ook in hoogst haalbare categorie, de categorie Modern/Contemporary over 18-intermediate/advanced. Frency vertelt dat achter de schermen de tranen binnen de groep al vloeiden voordat het team op moest. “Blijkbaar heeft die emotie de jury weten te overtuigen want de uitslag was fantastisch.” zegt Frency. “Er werd omgeroepen ‘And the first place goes to…… I’M UnigY from The Netherlands!’ en toen mochten we de enorme beker in alle vreugde en blijdschap in ontvangst nemen,” vertelt ze trots.

Voor alle dansers en hun twee coaches, Fleur van Gent en Frency van Duijn, waren het vier onvergetelijke dagen die zij nooit zullen vergeten.   

0 Shares