Drugsgebruik met tekstsjablonen onder de aandacht

Drugsgebruik met tekstsjablonen onder de aandacht

Woensdag wordt er in Woerden gestart met het plaatsen van tekstsjablonen op straat om het onderwerp drugsgebruik onder jongeren onder de aandacht te brengen. De tekst luidt: ‘drugs is geen talent, een diploma op zak wel’. De gemeente Woerden is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Regionaal Informatie en Expertise Centrum dat zich bezig houdt met de strijd tegen georganiseerde criminaliteit.

De interventie van de tekstsjablonen komt voort uit een project met de naam ‘Straatwaarden’. Malik Arbaj van het domein openbare orde en veiligheid bij de gemeente Woerden vertelde in RPL Actueel dat er voor preventieve teksten is gekozen, omdat het drugsprobleem in Woerden niet heel groot is, maar wel groot wordt geacht.

De gemeente hoopt dat jongeren door middel van deze teksten het gesprek aangaan met verschillende partijen. Volgens Arbaj hebben jongeren positief gereageerd en werken zij ook mee in de uitvoering van de actie. De doelgroep zou het leuk vinden om de teksten te plaatsen, maar het zou hen ook aanspreken dat er geen sticker op hen wordt geplakt en dat de aandacht vooral gericht is op werken aan de toekomst. In andere gemeenten is deze interventie succesvol gebleken. De eerste plek waar een tekstsjabloon in Woerden geplaatst wordt is het Meester Joekespad.

0 Shares