College geen vertrouwen meer in Bolderdijk?

College geen vertrouwen meer in Bolderdijk?

Een deel van het college van burgemeester en wethouders van Woerden had geen vertrouwen meer in wethouder Arthur Bolderdijk. Die conclusie trekt Inwonersbelangen uit de ontslagbrief van de wethouder.

2 januari maakte Bolderdijk bekend af te treden. In z’n brief schrijft hij dat de niet aangenomen vertrouwensmotie en de reactie van een deel van het college daarop, grote impact heeft gehad op de gezondheid van hemzelf en zijn gezin. Inwonersbelangen wilde weten waarom het college op de stoel van de gemeenteraad is gaan zitten.

In het radioprogramma RPL Actueel zegt Hendrie van Assem dat er andere mogelijkheden zijn als blijkt dat een wethouder binnen het college niet functioneert. Dat zou volgens hem dan binnen de coalitie moeten worden opgelost.

In hun beantwoording ontkennen burgemeester en wethouders het vertrouwen in de wethouder te hebben opgezegd. Omdat wethouder Bolderdijk te maken heeft gehad met een aantal politiek gevoelige dossiers met een grote maatschappelijke weerklank, werd geconcludeerd dat één en ander ook in de toekomst veel veerkracht van hem zou vereisen zegt het college.

0 Shares