Collectieve werklust levert punt op voor FCO

Collectieve werklust levert punt op voor FCO

Al in de 2e minuut liet de scheidsrechter van dienst – Obradovic – merken niet van enig commentaar gediend te zijn. ‘Een baasje’, merkte een toeschouwer op. Dat zou gedurende de gehele wedstrijd bewaarheid worden. Niettemin waren er ook wel vriendelijke momenten te bespeuren. Zoals in de 28e minuut van de wedstrijd, toen de arbiter naar de penaltystip wees en er een bijna verontschuldigend gebaar aan koppelde. De overtreding van Oudewater ’s Walter van der Neut was er een van het soort ‘nou ja’, maar er was geen genade voor recht. Of het moest zijn dat de gele kaart die vaak in dit soort gevallen gegeven wordt achterwege bleef.  Doelman Kaj van den Heuvel werd naar de verkeerde hoek gestuurd door Wouter-Jan Bos en de ploeg uit Bodegraven kwam op een 2-0 voorsprong. Eerder al hadden de Bodegravers de leiding genomen na een eerste kwartier waarin van enig onderling verschil niet of nauwelijks sprake was.

Nog niet hadden de teams de kleedkamers verlaten of de strijd brak in volle hevigheid los. Oudewater zette hoog druk, nam meer risico en probeerde de tegenstander te overrompelen. Op de rand van het Bodegraafse strafschopgebied waren felle duels te zien, maar de beste kans in de beginfase van de tweede helft was voor Wouter-Jan Bos. Die schoot na 52 minuten de bal voorlangs het heiligdom van Van den Heuvel. Bij Oudewater kwam Menno Venhof in het veld voor Van der Neut, maar de betere kansen waren voor Esto.

Oudewater leefde nog en liet merken over nog voldoende veerkracht te beschikken. Zo wurmde Sven Rietveld zich in de 75e minuut dwars door de Bodegraafse defensie en rondde hij af met een eenvoudig tikje in de rechterhoek; 2-1. Na een gele kaart voor Mats Boerboom (Esto) voor een overtreding net buiten het strafschopgebied, bleken deze kaarten los in de zak van de arbiter te zitten. Achtereenvolgens de op bank zittende Wiltenburg en de pratende aanvoerder Van Zoest mochten dat ervaren. Onderwijl ging de jacht op de gelijkmaker voort. Er was uiteindelijk een strafschop voor nodig om deze te realiseren. De poging van de Bodegraafse assistent om er nog een buitenspelluchtje aan toe te voegen leed schipbreuk. Aanvoerder Simon la Lau voltrok het vonnis in de 85e minuut; 2-2.

Foto’s gemaakt door Gerard van Hooff

0 Shares