SBO De Keerkring maakt kans op ANWB verkeersplein

SBO De Keerkring maakt kans op ANWB verkeersplein

SBO De Keerkring in Woerden maakt kans op een ‘ANWB Verkeersplein’. Zo’n plein bevat onder meer een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Hierdoor kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. De verkeersorganisatie wil dit jaar in elke provincie zo’n verkeersplein optuigen. Scholen konden zich daarvoor aanmelden, de Keerkring is één van de driehonderd gegadigden waarop gestemd kan worden.

‘Rondom onze school lopen veel smalle straatjes, wat leidt tot onoverzichtelijke situaties. Verder is er ontzettend veel verkeer aan de start van de dag en aan het einde van de dag’, is te lezen op de website van de ANWB. Omdat veel kinderen met auto’s en andere gemotoriseerde vervoersmiddelen naar school worden gebracht, missen ze praktijkervaring in het verkeer, voegt de school toe. ‘Een verkeersplein is daarom erg welkom.’

Er kan op De Keerkring gestemd worden via de site van de ANWB. Dat moet voor 10 juni. De school hoort op 21 juni of het verkeersplein er komt.

0 Shares