Bouwproject De Molenhoek van start gegaan

Bouwproject De Molenhoek van start gegaan

Vrijdag 25 februari is officieel het startsein gegeven voor de start van de bouw van project De Molenhoek in Nieuw-Middelland te Woerden. Met symbolisch de schep in de grond gaf wethouder Arjan Noorthoek de aftrap voor de bouw. Dit onder het toeziend oog van directeur ontwikkeling Kevwe Scott-Emuakpor van woningbouwontwikkelaar Sustay, directeur Tomas van den Berg van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg en JMW-architect Jeroen Wouters. Het oude complex, een kantoorpand, werd twee maanden geleden gesloopt om ruimte te maken voor 72 middenhuur nieuwbouwwoningen, een halfverdiepte parkeerkelder, deelauto’s en een groene gemeenschappelijke binnentuin.

Voorrang
Inwoners uit de gemeente Woerden met een sociale huurwoning krijgen voorrang bij de toewijzing. Deze afspraak met de gemeente leidt tot een optimale doorstroming, waardoor er nog meer woningen in Woerden vrijkomen.

Wethouder Arjan Noorthoek: “Deze start bouw betekent veel voor Woerden. Allereerst omdat veel Woerdenaren op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning. Project De Molenhoek voorziet absoluut in een behoefte. Maar bijzonder is ook dat dit het tweede woningbouwproject is dat van start gaat in Nieuw-Middelland. Daarmee verandert dit bedrijventerrein stap voor stap in een gemengd stedelijk woongebied. Daarmee krijgt Woerden er een prachtig woongebied bij.”

Kevwe Scott-Emuakpor van Sustay vult trots aan: “Die betaalbare huurwoning vinden is afgelopen jaar nog lastiger geworden. We zien nu al uit naar al die blije gezichten tijdens de oplevering aan de toekomstige bewoners. Tevens is het voor de regio Woerden een goede zaak dat er sociale huurwoningen vrijkomen omdat bewoners nu voor middenhuur van project De Molenhoek kiezen. Zo zetten we een flinke verhuisketen in beweging.”

Veel groen en deelauto’s
De appartementen aan de Zaagmolenlaan 12 krijgen duurzame voorzieningen voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. De woningen worden door De Langen & Van den Berg gasloos gebouwd en voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. De buitenruimte wordt natuurinclusief en er komt een mooie groene binnentuin. Tevens krijgt het gebouw 3 deelauto’s waar bewoners gebruik van kunnen maken. Het ontwerp van het gebouw, dat is gegoten in een campusachtige look & feel, komt uit de koker van het Tilburgse JMW Architecten.

Interesse?
Geïnteresseerden kunnen op de website demolenhoekwoerden.nl hun gegevens al achterlaten. Eind 2022 worden deze gegevens overgedragen aan de verhuurmakelaar. De oplevering staat gepland net voor de zomer van 2023.

0 Shares