Bodegraven maakt zich sterk tegen wegwerpmentaliteit

Bodegraven maakt zich sterk tegen wegwerpmentaliteit

Het bedrijf Sunware, dat zichzelf presenteert als ‘de specialist in opbergen’, lanceert het eerste plastic afval inzamelpunt in Bodegraven.

Inwoners kunnen bij HUBO al hun plastic verpakkingen en afval inleveren. Sunware hoopt hiermee de circulaire economie te stimuleren. Plastic afval moet niet langer beschouwd worden als iets waar we vanaf moeten, maar wat kan dienen als grondstof voor nieuwe producten, vindt het bedrijf.

Het inzamelpunt is onderdeel van het project Impact Nation, een initiatief van verschillende partijen waaronder ABN AMRO en Impackt Hub. Impact Nation moet zorgen voor blijvende gedragsverandering bij consumenten en de wijdverspreide ‘wegwerpmentaliteit’ van tegenwoordig tegengaan. Dat is niet alleen goed voor de moderne en duurzame economie, maar ook voor de natuur en het milieu.

Mensen die hun plastic afval inzamelen krijgen daarvoor punten middels een app en kunnen daarmee kortingen sparen. Als het inzamelingspunt een succes blijkt, hoopt Sunware er op andere plekken meer te kunnen realiseren.

0 Shares