Bioscoop hield met steun hoofd boven water

Bioscoop hield met steun hoofd boven water

Morgen zal een van Woerdens belangrijkste culturele aanbieders haar deuren weer kunnen openen. Bioscoop AnnexCinema gaat, natuurlijk met de nodige maatregelen, heropenen. Naast de anderhalve-metermaatregel mogen bezoekers niet eerder dan vijftien minuten voor aanvangstijd hun kaartjes ophalen. Verder is er geen kaartverkoop aan de kassa, zijn er vaste looprichtingen en handreinigers.

Sinds 15 december 2020 heeft de bioscoop geen bezoekers meer mogen ontvangen. Desondanks is het bedrijf er in geslaagd het hoofd boven water te houden. “We zijn erg dankbaar en onder de indruk van de gunfactor die wij hebben mogen ervaren”, vertelt directeur Esther van der Lans. “Naast overheidssteun kunnen we echt niet zonder de steun van onze samenwerkingspartners, waaronder ook onze huisbaas. Dit, in combinatie met de support van onze trouwe bezoekers en het team, maakt dat we het gered hebben.”

AnnexCinema heeft in de tussentijd niet stilgezeten, maar kwam met creatieve alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan de Popcorn Drive-Thru of Bonnen bezorgservice. “Wie weet laten we één of meer van deze initiatieven terugkomen”, aldus Van der Lans.

0 Shares