Bingo vanaf het balkon

Bingo vanaf het balkon

Door de coronacrisis liggen in Woerden ook de activiteiten van de Thuisbus stil. Normaal rijdt de bus naar plekken waar veel ouderen wonen om hen te ontmoeten en de ouderen met elkaar in contact te brengen. Ook worden er grotere activiteiten georganiseerd.

Nu dit niet mogelijk is wil de organisatie toch iets doen voor mensen die nu aan huis gebonden zijn. Dat gebeurt onder andere door vrijwilligers die mensen bellen. Er worden kaartjes gestuurd en in samenwerking met de Woerdense ondernemers bloemetjes en maaltijden bezorgd. Nieuw is de bingo.

Vandaag staat de Thuisbus bij de flats aan de Irisstraat. Bewoners hebben een envelop met bingokaarten ontvangen. Met een megafoon worden de getallen geroepen. Bewoners kunnen door middel van zwaaien met bijvoorbeeld een sjaal laten weten dat ze een volle bingokaart hebben. Hiervoor zijn ook prijsjes beschikbaar.

Aan RPL laat Lotte Ruyten, coördinator van Stichting Thuishuis, weten dat als dit een succes is er meer bingo’s georganiseerd zullen worden. Verzoekjes voor locaties zijn welkom.

Foto: Thuishuis Woerden

6 Shares