Procedureklacht

Bewoner dient procedureklacht én WOB-verzoek in naar aanleiding van nieuw parkeerbeleid

Procedureklacht

Bewoner dient procedureklacht én WOB-verzoek in naar aanleiding van nieuw parkeerbeleid

Een bewoner en een ondernemer uit de Nieuwstraat in Woerden hebben een procedureklacht ingediend naar aanleiding van het nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad. Ook heeft de bewoner een WOB-verzoek bij de gemeente ingediend: hij wil alle communicatie rondom de besluitvoering zien.

Herman de Jong is die bewoner, hij is vanaf het eerste moment betrokken bij het nieuwe parkeerbeleid. Zo zat hij in de werkgroep, opgesteld door de gemeente, om mee te denken. In die groep zaten nog meer ondernemers, bewoners en andere direct betrokkenen. Gemeentes zetten werkgroepen en klankbordgroepen in om participatie vanuit de burgers mogelijk te maken.

Maar volgens De Jong is er van participatie amper sprake geweest. Zijn straat, de Nieuwstraat, komt bekaaid van het parkeerbeleid af, zo stelt hij, want je mag er maximaal dertig minuten parkeren. Bovendien zijn er de afgelopen jaren steeds meer parkeerplaatsen verdwenen.

Verslag van communicatie

De Jong heeft de problematiek uit zijn straat meerdere keren aangegeven via mail, gesprek, telefoon en in de werkgroep zelf. Dat heeft RPL gelezen in een pagina’s lang verslag dat hij bijhield met alle mailverkeer en notulen naar aanleiding van een werkgroep- of telefoongesprek. Zo is er onder meer te lezen hoe beleidsmedewerkers reageerden op vragen vanuit de vertegenwoordigers van de Nieuwstraat. Ook werden er meerdere gesprekken gepland met betrokken wethouders.

Die gesprekken hebben voor de Nieuwstraat niets opgeleverd, zegt De Jong. Hij voelt zich ongehoord en vindt dat het participatietraject is mislukt. “De man die de werkgroep leidde ging zo snel. Je kon nog net je eigen straat uit het verhaal oppikken maar het grotere geheel ging aan je voorbij”, vertelde hij eerder. “Het enige dat we met de werkgroep konden bereiken voor de Nieuwstraat, was het niét bereiken van consensus.”

De Jong dient, samen met een ondernemer uit de straat, een procedureklacht in. Ook wil hij weten welke communicatie er wanneer is geweest vanuit de gemeente. Dat doet hij middels een WOB-verzoek. Naar aanleiding van die uitkomst, onderneemt hij namens de straat extra actie.

Lees ook: Nieuw parkeerbeleid zorgt voor frustratie in Woerden.

0 Shares