BeNe Ladies Tour start in Leidsche Rijn

BeNe Ladies Tour start in Leidsche Rijn

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli wordt de BeNe Ladies Tour gehouden. Deze tour voor vrouwen rijdt een parcours door Nederland en België.

Het is dit jaar voor de zesde keer dat de tour plaatsvindt, maar nog niet eerder was de start in Leidsche Rijn. Het startschot voor de proloog wordt op donderdagavond om zes uur gegeven bij het Castellum Hoge Woerd.

De route gaat vervolgens over het Lint en door het Maximapark om te eindigen op de Parijsboulevard in Leidsche Rijn Centrum. Vanaf half negen worden de rensters daar verwacht. Vrijdag is de eerste rit van Essen naar Roosendaal, zaterdag van Sluis naar Watervliet waar ook nog een individuele tijdrit plaatsvindt. Zondag is de finish in Zelzate.

In het voorlopige deelnemersveld komen, volgens de organisatoren, de snelste wielrensters ter wereld aan de start, waaronder de Woerdense Ellen van Dijk, de Belgische Jolien D’hoore en de Nederlanders Kirsten Wild, Amy Pieters en Lorena Wiebes, die recent nog goud behaalde op de Europese Spelen en eind juni Nederlands kampioene werd. In totaal komen meer dan tien nationale kampioenen aan de start.

Foto: KNWU

0 Shares