Begrip en zorgen na verlenging maatregelen horeca

Begrip en zorgen na verlenging maatregelen horeca

Koninklijke Horeca Nederland heeft alle begrip voor de verlenging van de coronamaatregelen met drie weken, maar maakt zich ook grote zorgen over de financiële gevolgen.

Dirk Beljaarts, directeur van KHN geeft op hun website aan dat het gek zou zijn geweest als de deuren volgende week weer gewoon open konden en dat de volksgezondheid de eerste prioriteit is. Gevolg is wel dat bij zeker tienduizend bedrijven het water nu al aan de lippen staat.

Door de verlenging tot 28 april komen er ook tijdens het paasweekend, Koningsdag en een deel van de meivakantie geen inkomsten binnen. Onder de horecaondernemers heerst veel onzekerheid omdat het niet duidelijk is wanneer ze weer aan de slag kunnen. Bijkomend probleem is dat er nog maar één loket open is voor de steunmaatregelen, die het onder andere mogelijk maakt om de salarissen door te betalen.

Aan verhuurders wordt vaak gevraagd om de huur op te schorten of gedeeltelijk kwijt te schelden. Sommige verhuurders willen wel meewerken, maar er zijn er ook veel die hun poot stijf houden. Als dit zo blijft zal de overheid ook hier, aldus KHN, bij moeten springen.

0 Shares