Basketbalclinic Blue Drakes groot succes

Basketbalclinic Blue Drakes groot succes

Afgelopen zaterdag hield basketbalclub Blue Drakes een speciale clinic voor zo’n veertig jeugdleden van de club op het splinternieuwe basketbalveld aan de Essenlaan in Woerden.

Onder ideale weersomstandigheden kregen ze een speed-training van Ben Ponsioen, oud-bondscoach van het Nederlands basketbalteam en Arvin Slagter, een topspeler uit het Nederlands basketbalteam

Het hoofdveld is ook heel geschikt om 3×3 basketbal te spelen. Dat is een nieuwe vorm van basketbal, waarbij je met twee teams van drie spelers tegen elkaar speelt op één basket. Die nieuwe tak van basketbal wordt olympisch, voor het eerst in 2021 in Tokio.

Beide trainers werden vergezeld door de jonge basketballer Massal Diouf. Hij gaf bij elke oefening een kleine demonstratie. Aan de deelnemers was het vervolgens de opdracht om zijn voorbeeld te kopiëren.

Onder de toeschouwers was ook de sportwethouder van de gemeente Woerden, Arjan Noorthoek. “Dit basketbalveld is een aanwinst voor de gemeente. Zowel de gemeente als de Blue Drakes mogen trots zijn op dit resultaat. Ik vind het geweldig dat dit initiatief in Woerden tot stand is gekomen. Het veld is een prachtig voorbeeld van publiek-private samenwerking.”

Foto’s: Anno Visser

0 Shares