Balkonbingo in de buitenlucht

Balkonbingo in de buitenlucht

Door de coronacrisis liggen de activiteiten van de Woerdense Thuisbus ook stil. Normaal rijdt de bus naar plekken waar veel ouderen wonen om hen te ontmoeten en de ouderen met elkaar in contact te brengen. Nu dit onder de gegeven omstandigheden niet mogelijk is wil de organisatie toch iets doen voor mensen die nu aan huis gebonden zijn. Een van die nieuwe activiteiten is de buurtbingo.

Gisteren werd er een Thuisbus-bingo gehouden bij de flats aan de Irisstraat. Bewoners hadden vooraf bingokaarten ontvangen. Met een megafoon werden de getallen rondgeroepen. Bewoners konden door het zwaaien met een sjaal laten weten dat ze een volle bingokaart hadden. Hiervoor waren ook prijsjes beschikbaar.

Ook Arian en Laura Brouwer organiseerden een balkonbingo. Zij deden dit voor de seniorenflats aan de Rembrandtlaan. Ook hier konden de bingospelers rekenen op leuke prijsjes.

Na een berichtje op Facebook werden Arian en Laura benaderd door het fanfarecorps Excelsior. De fanfare zou eigenlijk een paasbingo houden, maar die gaat niet door en daardoor werden twee tassen met levensmiddelen en nog wat prijsjes beschikbaar gesteld.

De gemeente Woerden had toestemming gegeven voor de balkonbingo, mits ze zich aan de richtlijnen zouden houden.

Foto’s: Anno Visser

2 Shares