Antonius ziet niets in plan voor noodvoorziening

Antonius ziet niets in plan voor noodvoorziening

Veel Woerdenaren doen via social media de suggestie om de Woerdense locatie van het St. Antonius te gebruiken als noodziekenhuis voor coronapatiënten.

Hoewel het St. Antonius de betrokken burgers dankt voor het meedenken, is zij geen voorstander om coronapatiënten in Woerden op te nemen.

Het ziekenhuis heeft al scenario’s klaar liggen voor het geval het aantal coronabesmettingen in het westen toeneemt. In deze plannen is de vestiging in Nieuwegein aangewezen als coronacentrum.

In tegenstelling tot de locatie in Woerden, zijn daar ook speciale isolatieruimten en een intensive care afdeling. Deze voorzieningen zijn belangrijk voor de behandeling van coronapatiënten.

Wordt er onverhoopt toch een beroep gedaan op de locatie in Woerden, stelt zorgwethouder Arjan Noorthoek daarover te willen denken en waar mogelijk te helpen met het verlenen van de benodigde vergunningen, zodat het Woerdense ziekenhuis coronapatiënten kan helpen.

Of het St. Antonius in Woerden aangewezen wordt als noodlocatie is echter niet aan de gemeente, maar aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

3 Shares