Alphia – FC Oudewater 0-1

Alphia – FC Oudewater 0-1

Oudewater deed goede zaken tegen de runner-up van de laatste periode, Alphia. Niettemin bleef het tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hornes spannend. Niet zozeer, doordat de thuisploeg nog van alles overhoop trachtte te halen om alsnog langszij te komen, maar vooral door het onvermogen van de bezoekers de wedstrijd in een eerder stadium definitief te beslissen door dat ene doelpuntje meer. Nu werden langs de lijn de horloges en andere attributen om de tijd te meten geraadpleegd om ervoor te zorgen dat er tijdig een eind kwam aan deze wedstrijd waarin de koploper het overgrote deel van de partij had weten te domineren.

Centrale verdediger Joost Miltenburg trapte de corner vanaf de rechterzijde en zijn kompaan Bob Appels zette daar zijn hoofd tegenaan. Vet was kansloos; 0-1 (39e minuut). Voor zover bekend bij schrijver dezes een zeer zeldzaam doelpunt, tegenhouden is nochtans een belangrijker bezigheid voor Appels .Pogingen om nog voor de rust de stand te verdubbelen bleven steken in goede bedoelingen en leden schipbreuk. Even leken de gastheren energie te hebben getankt en toonden zij aanvallende illusies, De kansen waren echter voor FC Oudewater. Nick van den IJssel schoot rakelings naast, Sven Rietveld werd belemmerd ten koste van de eerste gele kaart van de partij (Buijnink, Alphia) en een vrije trap van Evers vloog over de lat.

Met drie wissels tegelijkertijd trachtte de Alphense coach Timmers zijn ploeg nieuw elan te verschaffen. Het mocht niet baten, FC Oudewater bleef duidelijk de bovenliggende partij.

0 Shares