Aikido Stage in Woerden

Aikido Stage in Woerden

Gisteren was voor het eerst sinds lange tijd weer een stage bij Aikido Groene Hart op de hoofdlocatie in  Woerden. Vanuit de vier andere locaties: Kamerik, IJsselstein, Vleuten en Gorinchem waren veel leerlingen op  deze stage afgekomen. Jong en oud, man en vrouw, alles door en met elkaar. Prachtig om te zien en te  ervaren. De stage werd gegeven door Rob Conradi. Een docent met een andere Aikido stijl met meer dan  vijfendertig jaar ervaring uit Amsterdam. Iedereen, zowel beginners als gevorderden, zijn dan weer even  opnieuw leerling vanwege de uitvoeringsverschillen. Peter van Lier, de bestuursvoorzitter, gaf de aftrap met  een kort introductie praatje over Rob die voor hem in zijn beginjaren van Aikido een inspiratiebron was. 

De start was met een andere warming-up dan we gewend zijn. Even schakelen hier en daar, zag ik rondom mij  in de zaal. Rob legt de technieken rustig uit en neemt er alle tijd voor. Vooral de jeugdleerlingen werden voor  de klas gevraagd in dit eerste uur. De technieken op zichzelf waren wel bekend, alleen de combinatie in  uitvoering was totaal anders. Er werd hard gewerkt door zo’n vijftig leerlingen dit eerste uur. Tijdens het  tweede uur voor de gevorderden lag het tempo beduidend hoger. Vijf technieken zijn behandeld met een  aanval van achteren waar je met beide schouders wordt vastgepakt. Het enthousiasme straalde er van af en Rob roemde de werklust van de aanwezigen. 

De stage werd georganiseerd door drie leerlingen van Aikido Groene Hart die de Aikido opleiding tot leraar  volgen bij de Aikido Bond Nederland: Jurgen Schildkamp, Joost Six Dijkstra en Tim Smits. De stage was zeer  goed voorbereid met posters en berichten via de sociale media en is verder vlekkeloos verlopen. Als dank  kreeg Rob aan het einde van de stage van alle drie een kleine presentie: een boek, een fles wijn en een mooie  bos bloemen. Iedereen heeft weer genoten en we hebben Rob vast weer uitgenodigd voor volgend jaar.

Foto: Ilse Stroomberg

0 Shares