Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Woerdense scholieren tekenen voor de vrede

26 februari - 08:00 - 4 maart - 17:00

 

Woerdense scholieren tekenen voor de vrede 

Al meer dan 30 jaar organiseert de Lionsclub Woerden voor scholieren uit Woerden een wedstrijd om wie de mooiste vredesposter kan tekenen. Deze tekenwedstrijd is onderdeel van een internationaal initiatief door alle Lionsclubs uit de hele wereld: de Peace Poster Contest.

Nu de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne al meer dan een jaar duurt, is het thema vrede erg actueel. In de afgelopen maanden hebben 55 Woerdense scholieren in de leeftijd van elf tot dertien jaar daarom hun best gedaan om de mooiste vredesposters te maken. Een deskundige jury heeft per deelnemende school de drie beste posters gekozen.

Alle posters worden van zaterdag 26 februari tot zaterdag 4 maart in de bibliotheek van Woerden tentoongesteld. Het publiek kan hier kiezen welke poster mee mag dingen naar het winnen van de Woerdense publieksprijs. 

Burgemeester Victor Molkenboer zal op 6 maart de prijzen uitreiken in de raadszaal van het gemeentehuis van Woerden. Het gaat daarbij om een oorkonde en een bescheiden geldbedrag.

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
26 februari - 08:00
Einde:
4 maart - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,