Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Woerdens Wijs in 1372 Muziek en verhalen van 650 jaar geleden in de Petruskerk

18 juni - 17:00 - 21:00

Woerden viert 650 jaar stadsrechten onder het motto ‘Woerden wijs’. Dat roept de vraag op welke ‘wijs’ (melodie, muziek) er klonk rond 1372. Dat zal te horen zijn op zaterdag 18 juni om 17:15 uur in de Petruskerk te Woerden. Dan speelt het ensemble Aventure 15e-eeuwse muziek rond de verhalen over Reynaert de vos.

 

Aventure stelde een muziekprogramma samen rond Reynaerts historie, dat ook in 15e-eeuws Holland is overgeleverd.  Vroeg-15e-eeuwse liederen laten net als het Reynaert-verhaal hebzucht, een perverse wereld en de altijd loerende leugen klinken. Een instrumentaal klankschap van muziek uit het Vlaamse en Nederlandse gebied omstreeks 1400 omlijst de liederen en het verhaal.

 

Aventure vertelt de satirische geschiedenis van Reynaert, de sluwe vos die met slimme leugens het hof van koning Nobel telkens om de tuin leidt om uiteindelijk zelfs opgenomen te worden in de geheime raad van de koning, het hart van de macht. Het dierenverhaal spiegelt de maatschappij; de muziek vertelt het menselijke en persoonlijke verhaal.

Aventure bestaat uit: Christopher Kale – zang/verteller; Marco Magalhães, Fumitaka Saito, Ita Hijmans – blokfluit.

 

  • In het voorprogramma spelen cursisten van Kunstencentrum Het Klooster muziek van Benedetto Marcello en Antonio Vivaldi.
  • Dit concert wordt georganiseerd door Commissie Open Petruskerk, Kunstencentrum Het Klooster, Raad van Kerken Woerden en Stichts-Hollandse Historische Vereniging, in het kader van Woerden 650 jaar stad.

 

Waar                          Petruskerk, Kerkplein 5, 3441 BG Woerden

Wanneer                 zaterdag 18 juni 2022, 17:15 uur

Kaarten   via de website van Kunstencentrum Het Klooster: kloosterwoerden.nl/theater-lvp/

0 Shares

Gegevens

Datum:
18 juni
Tijd:
17:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
,