Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waterschap organiseert Open dag/verkiezingsmarkt op zaterdag 4 maart

4 maart - 11:00 - 16:00

Op zaterdag 4 maart bruist het van de activiteiten in en rondom het waterschapskantoor van De Stichtse Rijnlanden in Houten.  je krijgt een kijkje achter de schermen van het werk van het waterschap. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 4 maart tussen 11.00 en 16.00 uur bij het waterschapskantoor aan de Poldermolen 2 in Houten.

Kijkje achter de schermen van het waterbeheer
Op het voorterrein van het waterschapskantoor kun je een kijkje nemen in de mobiele dijkbewakingspost, van waaruit bij hoogwater of droogte de uitgifte van materialen voor de dijkwachten wordt gecoördineerd. En in de crisisruimte zijn doorlopend presentaties over hoe het waterschap crises aanpakt, zoals hoogwater, wateroverlast en droogte.

In de Regiekamer vertellen waterschapsmedewerkers hoe ze met meer dan 400 sluizen, gemalen en stuwen het waterpeil op afstand kunnen regelen. En hoe ze het zuiveringsproces van afvalwater in de rioolwaterinstallaties in het gebied in de gaten houden en beïnvloeden.

Historische kaarten van de Lekdijk
Tijdens de Open dag zijn ook 26 historische 19e eeuwse kaarten en foto’s van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven te zien. Ze waren in 1878 zo bijzonder dat ze zelfs ingestuurd werden voor de Wereldtentoonstelling in Parijs! Ook zijn er voorwerpen uit de 900 jaar lange geschiedenis van het dijk- en waterbeheer te zien, zoals hensglazen, dijklegerarmbanden en stembussen.

Presentaties over muskusrattenbeheer en The Wet Five
Wil je weten hoe en waarom muskusratten gevangen worden en hoe het waterschap werkt aan biodiversiteit op dijken, terreinen, oevers en in sloten? De otter, margriet, weidehommel, groene glazenmaker en de blauwborst staan symbool voor de soortenrijkdom die het waterschap graag wil vergroten. Je kunt je licht opsteken bij korte presentaties over deze onderwerpen.

 

Waterschap organiseert Open dag/verkiezingsmarkt op zaterdag 4 maart

0 Shares

Gegevens

Datum:
4 maart
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,