Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verkoop nieuwe oogst appels en peren op Landgoed Bredius

17 september - 10:00 - 13:00

Verkoop nieuwe oogst appels en peren op Landgoed Bredius

zaterdag 17 september zijn op het Landgoed Bredius onbespoten appels en peren te koop, afkomstig van de hoogstamboomgaarden op het landgoed.

De verkoop is van 10.00 – 13.00 uur bij NME-Centrum InBredius. Er zijn hand- en stoofperen te koop, appels voor de hand, voor de moes en om te verwerken in de taart. Wie dit fruit koopt steunt het in stand houden van de boomgaarden op het Landgoed Bredius.

Ook op het Oogstfeest van het Landgoed Bredius op zondag 25 september is fruit te koop. Tip: neem zelf een tas mee. Fruit van oude rassen Naast bekende soorten, zoals de goudrenetten en conférence handperen staan op het landgoed bomen van minder bekende oude rassen. Bijvoorbeeld de Legipont, een sappige vroege handpeer met mooi wit vruchtvlees. Voor de liefhebbers van stoofperen is de St. Rémy te koop, de grotere en iets zuurdere tegenhanger van de meer bekende zoete Gieser Wildeman. De St. Rémy kleurt roze bij het stoven en kan tot in het voorjaar bewaard worden.

Het onderhoud van de boomgaarden is niet alleen gericht op de oogst van mooi gezond fruit, maar ook op bomen met een mooie evenwichtige kroon, die lang meegaan. Het plukken van het fruit in de hoogstambomen vraagt vaardigheid en durf van de vrijwilligers van de Fruitbomengroep van het landgoed.

Landgoed Bredius: groene stadsrand Landgoed Bredius in Woerden heeft historische wortels. Het is een aantrekkelijk groen gebied  en het vormt de poort naar het buitengebied.

zaterdag 17 september

10.00 – 13.00 uur bij NME-Centrum InBredius

0 Shares

Gegevens

Datum:
17 september
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,