Laden Evenementen

Vallen is bij ouderen een probleem.

 

Vallen is bij ouderen een probleem.

 

Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. De gevolgen van een val kunnen enorm zijn, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven.

In de gemeente Woerden wordt daarom al sinds 2018 het programma ‘In Balans’ aangeboden. In Balans is een groepstraining van 10 weken met wekelijkse lessen. Het doel is om zelfstandige thuiswonende ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans.

De lessen bestaan uit een combinatie van kracht-, en balansoefeningen en er is aandacht voor ontspanning. Ook krijgen mensen een cursusboek en handvatten hoe ze in het dagelijks leven voldoende kunnen blijven bewegen.

 

Op vrijdag 10 mei vindt een informatiebijeenkomst over dit programma plaats. Tijdens de bijeenkomst komt u meer te weten over de inhoud van het programma en worden een aantal oefeningen uit het programma voorgedaan.

U kunt zich na afloop van de bijeenkomst aanmelden voor het programma. Het programma is op vrijdagen van 17 mei tot en met 19 juli. Wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst? Mail dan naar daan@beweegteamwoerden.nl of bel/app naar 06 587 724 02.

Informatiebijeenkomst:

Datum: 10 mei 2024                                  Tijdstip: 09:00 – 11:30            gratis

 

In Balans Programma:

Datum: 17 mei t/m 19 juli 2024             Tijdstip: 09:00 – 10:00                Kosten: €30

 

0 Shares