Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theater na de Dam/ Jong: Struikelen

4 mei - 00:00

Op de dag van de Nationale Dodenherdenking, op 4 mei, zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien met voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. In Woerden maakt Het Klooster voor de vijfde keer een productie i.s.m. Theater na de Dam.

Jongeren uit Woerden verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker  in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij gaan in gesprek met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Struikelen”.

Struikelen over een steen en een naam. Struikelen met je hoofd en je hart. Wie wás die naam? Een klein steentje van 10 bij 10 centimeter met daarop een naam en twee data. Een voorstelling over identiteit, het lot en het hier en nu..

 

4 mei, aanvang Try-out 16.00 uur, Première 21.00 uur (na de dodenherdenking). Reserveren voor de gratis voorstellingen ( doneren wordt op prijs gesteld), kan via kloosterwoerden.nl.

 

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
00:00
Evenement Categorieën:
,