Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stichting Present roept mensen op

1 november - 08:00 - 13 november - 17:00

Stichting Present roept  mensen op die als Kerstengel een groet willen brengen aan iemand in hun buurt.

Stichting Present organiseert het hele jaar door diverse activiteiten voor mensen die hulp kunnen gebruiken.

Engel 
De bedoeling van de kerstengel is om iemand te bemoedigen met een persoonlijk geschreven ansichtkaart, tekening of brief, een zelf samengesteld kerstpakket, iets lekkers of een bloemetje. Het project gaat om het gebaar, niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Ook kun je als kerstengel iets ondernemen zoals een wandeling of een kopje koffie drinken in de stad. Iedereen jong en oud, groot of klein, kan zich aanmelden als kerstengel. Ook schoolklassen of groepen kunnen meedoen.

Ontvangers 
“We krijgen ieder jaar namen van mensen door via hulpverleners, begeleiders,  vrijwilligersorganisaties, kerken en inwoners. “Er zijn zoveel mensen eenzaam.  We krijgen ook namen door van kinderen, zowel ziek als gezond; van een buurman of buurvrouw waar nooit bezoek komt; van jonge moeders die alleen voor het runnen van hun gezin staan; van weduwnaars; van jonge mensen die herstellen van een burn-out; van vluchtelingen; van daklozen en ga zo maar door. We hopen daarom dat zich veel mensen zullen aanmelden voor zo’n klein gebaar met veel betekenis. We proberen de kerstengelen zoveel mogelijk te koppelen aan de wijk of woonplaats.”

Ontvangers opgeven 

Ken je zelf iemand uit je omgeving die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger van kerstengel-presentjes.

Meedoen als kerstengel 

Wil je zelf een Kerstengel zijn? Alleen of met je gezin?

Kijk op de website van Stichting Present Woerden,  daar vind je voor beiden een aanmeldformulier.

www.presentwoerden.nl.

Aanmelden kan tot 14 november.

Er is ook een filmpje te vinden over het project:

0 Shares

Gegevens

Begin:
1 november - 08:00
Einde:
13 november - 17:00
Evenement Categorieën:
,