Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stem op je favoriete kunstwerk! Stadsleven in de Woerdense bibliotheek

8 april - 17:30 - 18:00

Stem op je favoriete kunstwerk!

Stadsleven in de Woerdense bibliotheek

In de Woerdense bibliotheek is een expositie te zien van 25 kunstwerken met het thema “Stadsleven”. Het zijn de inzendingen voor de RijnKUNSTprijs 2022, georganiseerd door de Woerdense stichting KUNSTaandenRIJN.

Een van de deelnemers is Jeannette van Schaik-van Goor.   Haar schilderij van  1,20 m breed gaat over Woerden.  De mensen op haar schilderij kijken over het water naar de stad, waar het leven is. De rode gloed van de ondergaande zon, die zij vaak ziet vanuit haar huis, heeft zij verwerkt in het schilderij. Ook heeft zij allerlei materialen in het schilderij verwerkt, zoals steentjes en touw.  Er zijn veel schilderijen te zien, maar ook een foto. Er zijn werkstukken van textiel, er is keramiek en mozaïek en er zijn beelden gemaakt van heel diverse materialen. Een lijst met alle geëxposeerde werken is te downloaden van de website van KUNSTaandenRIJN, https://kunstaandenrijn.nl/RKP

Prijsuitreiking

Een deskundige vakjury gaat bepalen wie de winnaars van de RijnKUNSTprijs zullen zijn in de categorie 2D en 3D. Het publiek kiest de winnaar van de publieksprijs.  Tot en met 6 april kan iedereen komen stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerken tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden.

De expositie hangt tot en met 16 april in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden, Meulmansweg 27. De prijsuitreiking is op 8 april om 17.30 uur, eveneens in de bibliotheek. Beeldhouwer Gerrit Peele maakte in samenwerking met steenhouwerij Het Steenen Huys de trofeeën die de winnaars dan in ontvangst gaan nemen.

website: www.kunstaandenrijn.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
8 april
Tijd:
17:30 - 18:00
Evenement Categorieën:
,