Laden Evenementen

Stadswandeling Ongelooflijk Woerden

Stadswandeling Ongelooflijk Woerden 

 

Ga mee op de ontdekkingstocht langs plekken van macht en onmacht, ketters en kardinalen, respect en uitsluiting, geloof en ongeloof en beleef samen de historie van Woerden!

De wandelingen worden gehouden in mei, juni en juli op woensdag en zaterdag om 10 uur, vertrek vanaf de Petruskerk (Kerkplein, 3441 BG, Woerden). Er zijn vier wandelingen om uit te kiezen, elk met een ander thema.

 

Wandeling 1: Waar vind jij God?

Waarom zijn kerken zo verschillend? Waardoor word jij aangesproken? Waar ontmoet je mogelijk een glimp van God of word je in je binnenste geraakt? Komt dat door een gebouw of door iets anders? We bezoeken de 4 kerken in de binnenstad,

                 woensdag 5 juni                woensdag 3 juli

Wandeling 2: Godsdienst (on) vrijheid, verhalen

Loop mee en luister naar verhalen in de Petruskerk, Lutherse kerk, Anna kapel, Bonifatius, het zwaard van Woerden. Over een dappere katholieke priester, paarden en soldaten in de Lutherse kerk, de eerste kerk van Woerden, het geloof van de Romeinen en waar kwamen die protestanten nu vandaan?

zaterdag 18 mei                 woensdag 15 juni                        zaterdag 13 juli

Wandeling 3: Het joodse leven in Woerden

De eerste joodse inwoners, het kasteel, de joodse begraaf plaats, onderduikverhalen, stolpersteinen, het Joods monument, de boekrollen, en waar was de synagoge?

woensdag 22 mei              woensdag 19 juni              woensdag 10 juli

Wandeling 4: Godsdienst (on) vrijheid, verhalen

Loop mee en luister naar de verhalen op de hoge wal, de begraafplaatsen, het kasteel, de Bonaventurakerk, het klooster, het gereformeerd weeshuis. Verhalen van Jan de Bakker, Willem van Oranje, de martelaren van Gorkum, de Franciscaner monniken, Everardus Bogardus. En waarom is de Bonaventurakerk zo groot en rijk versierd?

zaterdag 1 juni                   zaterdag 29 juni               zaterdag 27 jul

 

Voor meer informatie en online aanmelden: kerkeninwoerden.nl

 

 

0 Shares