Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sportcafé ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’

19 november, 2019

Logo Beweegteam Woerden

Logo Beweegteam WoerdenJongeren keren de sportvereniging vaker de rug toe. Sportverenigingen zien het aantal jeugdleden tussen de 12 en 19 jaar teruglopen en soms wordt de hele jeugdafdeling zelfs opgeheven. Oorzaken zijn de demografische veranderingen, de 24uurseconomie, individualisering en invloed van sociale media. Ook de druk van commercieel sportaanbod is voelbaar.

Daarnaast wordt er vanuit belangrijke stakeholders, zoals gemeenten, ook een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van sportverenigingen. Zij verwachten steeds vaker dat sportverenigingen zich ook bezig gaan houden met nieuwe doelgroepen of maatschappelijke taken.

Dit alles maakt een sportclub zeker niet achterhaald, maar verenigingen moeten zich er wel van bewust zijn, te blijven moderniseren om hun bestaansrecht te houden. Daarnaast is het belangrijk om de toegevoegde waarde van het verenigingsleven te blijven uitdragen.

Het sportcafé is bedoeld voor (jeugd)sportbestuurders, kaderleden, trainers, coaches van sportverenigingen en commerciële sportaanbieders

Datum: Dinsdagavond 19 november.
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur. Na afloop borrel en napraten.
Locatie: Kantine korfbalvereniging SDO, Overstek, Kamerik
Aanmelden/info: mail sportoverleg@woerden.nl. Vermeld welke sportvereniging/organisatie u vertegenwoordigt en hoeveel mensen. Aanmelden uiterlijk vrijdag 15 november.

0 Shares

Gegevens

Datum:
19 november, 2019
Evenement Categorieën:
,
Sluit Menu