Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

regioKUNST… Honderden Gouds ingezetenen

28 augustus - 00:00 - 3 september - 00:00

Honderden Gouwenaren gingen  op de foto. E werd hun portret geprojecteerd op een ere-zetel en allemaal aan elkaar verbonden. Samen vormen zij in dit video-kunstwerk een ode aan de ‘eeuwige Gouwenaar’. Bij het jubileum over 50 jaar geven zij een beeld van huidig Gouda en kunnen hun nazaten hierover vertellen.

Samen met Goudse bewoners en Goudse kunstenaars een tentoonstelling maken in het kader van GOUDA750, dat was het doel van het project I N G E Z E T E N E N,

Resultaat is een verrassende kunstroute over  GOUDasfaltterrein met een diversiteit aan kunstwerken. In uiteenlopende disciplines worden verschillende visies op 750 jaar Gouda en samen een stad zijn en leven zichtbaar.

Naast het videokunstwerk en stoeleninstallatie van Vossepoel zijn er 30 kunstwerken te zien, zoals het orkest op de lange arm van Matthé van Oostrom,  de drijvende tuinencollage’s van Paul Daelmans, de 500 werkmannen-(m/v)-foto’s van Ria Volk, de vergeten Goudse vrouwenschilderijen van Birgitta Sundström Jansdotter, het heimweezeepaardje van Edith Cammenga, een kijk op het nu en de toekomst van Ruben van Veen, het Gouda migreert project van Manja Kindt, de conceptuele werken van Marin de Jong, de roze ballonnen van Stellan Aanhane, de blik op Gouda van Marrianne Waalwijk, het ganzenvolk van Nelly Geluk, de liefde van de wereld van Maja Etman en vele anderen, waaronder in het laatste tentoonstellingsweekend een performance van de Eenvoudige Vrouwen.

t/m 11 september,  woensdag  t/m zondag  12 – 17 uur

Voor meer informatie: mail arjenne.vossepoel@gmail.com of bezoek de website artgouda.com

 

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
28 augustus - 00:00
Einde:
3 september - 00:00
Evenement Categorieën:
, ,