Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Recordpoging grootste kaasplateau van de wereld

23 september - 16:00 - 20:00

Recordpoging grootste kaasplateau van de wereld

Op 1 augustus 2018 vestigende de zuivelboeren in Madison, Wisconsin USA het wereldrecord voor het grootste kaasplateau van de wereld. Al bijna 4 jaar staat dit record in de boeken van Guinness, wachten op het moment dat dit record verbroken wordt. Dat moment is nu aangebroken.

145 soorten kaas werden in Madison gebruikt om een kaasplateau van net geen 2.013 kilo samen te stellen en deze recordpoging vast te leggen. Tot nu want, hoort een kaas-record niet in Nederland thuis? Sterker nog, hoort dit niet in Woerden thuis? Wie anders dan de Woerdense kaasondernemingen zijn in staat dit record te verbreken.

Een echt uniek kaasevenement als dit maakt het vieren van 650 jaar Woerden pas echt compleet!

De Woerdense wereldrecordpoging wordt gehouden op:

vrijdag 23 september van 16 uur –  20.00 uur | Kerkplein Woerden

Het plateau in Woerden wordt ongeveer 12 x 3. In totaal 2500 kilo met 150 of meer soorten / De kaas zal gepresenteerd worden op een levensgroot kaasplateau, midden op het Kerkplein met ondersteuning van de gezelligheid van de horeca eromheen.

Opening
De feestelijke opening zal zijn om 16.00 uur, nadat een notaris de recordpoging heeft bevestigd en Woerden het wereldrecord van Wisconsin gaat overtroeven.

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorieën:
,