Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPROEP :Woerdenaren met visuele beperking gezocht

17 november - 00:00 - 24 november - 00:00

Woerdenaren met visuele beperking gezocht

 

Sven Pluimers zet zich al jarenlang in voor een inclusievere gemeente. Nu zoekt de Woerdenaar plaatsgenoten die hem willen helpen bij het organiseren van een bijeenkomst over toegankelijke media.

 

De Woerdenaar vindt dat de media toegankelijker moet worden. Bijvoorbeeld door het gebruik van gebarentaal en ondertiteling voor doven en slechthorenden. Maar ook mensen met een visuele beperking, zoals slechtziendheid en blindheid, en mensen met niet-aangeboren hersenletsel zouden volgens Pluimers beter toegang moeten hebben tot kranten, tv, film en video en nieuwssites met tekst en filmpjes. “De media zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen”, vindt Pluimers. ,,Als er vaker gebarentaal, ondertiteling en audiodescriptie (gesproken beschrijvingen van bewegende beelden) gebruikt zou worden, kan de media ook deze mensen bereiken.”

 

Inwoners met beperking gezocht

Pluimers is nu op zoek naar inwoners uit de gemeente Woerden met een visuele beperking die ervaring hebben met gesproken beschrijving op het gebied van bewegende beelden met bijvoorbeeld beelden uit scènes van een film, video of theatervoorstellingen, televisieprogramma’s en series.

Aanmelden per e-mail

Ken jij iemand of je weet iemand die een visuele beperking die mee wil werken? Stuur een mailtje naar Sven Pluimers: sven.pluimers@ziggo.nl.

 

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
17 november - 00:00
Einde:
24 november - 00:00
Evenement Categorieën:
,