Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open Monumentendag – Slot Zuylen

14 september

Logo Slot Zuylen

Logo Slot ZuylenMuziek, spelletjes en veel gratis rondleidingen

Het thema van Open Monumentendag dit jaar is “Plekken van plezier”.

Touwknopen, muziek en spelletjes.
Tijdens de Open Monumentendag verandert ook Slot Zuylen in een plek van plezier. In de tuin organiseert Scoutinggroep Zeeverkenners Johannes de Doper diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen leren touwknopen en houtbewerken, en worden op het voorplein Oudhollandse spelletjes gespeeld.

Rondleidingen
Op Open Monumentendag kan Slot Zuylen van 11.00 tot 17.00 uur gratis bezocht worden. Tijdens de dag zijn er extra veel rondleidingen.
Ieder half uur (van 11.30 – 16.00 uur) start de thema-rondleiding “Cold Case Slot Zuylen” door het slot. Dit is het laatste weekend dat “Cold Case Slot Zuylen” bezocht kan worden. Daarnaast zullen er ook rondleidingen worden gegeven door de historische kasteeltuin.

Fietsboot over de vecht
Het bezoeken van monumenten in de omgeving wordt dit jaar nog makkelijker dankzij de Fietsboot over de Vecht. Bezoekers met en zonder fiets mogen meevaren.
In Oud-Zuilen kunt u naast Slot Zuylen ook de Slotkapel, het Molencomplex Oud Zuilen en de historische begraafplaats bezoeken.

Openingstijden: 11.00 tot 17.00
Entree: gratis
Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, Oud Zuilen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen.  In Slot Zuylen maakt het publiek kennis met het dagelijks leven van de Utrechtse adel.

0 Shares

Gegevens

Datum:
14 september
Evenement Categorieën:
,
Sluit Menu