Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nederland Leest in Bibliotheek Het Groene Hart Thema ‘Oud worden, jong blijven’

1 november - 08:00 - 8 november - 17:00

Nederland Leest en Nederland Leest Junior. Dit jaar is het thema ‘Oud worden, Jong blijven’. In de spotlights staat het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Lezers kunnen dit boek gratis ophalen in de Bibliotheek. Ook de jeugd wordt hierbij niet vergeten. Voor hen ligt het boek De regels van drie

van Marjolijn Hof klaar.

1 boek, duizend gesprekken

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende leescampagne waarbij één boek centraal staat. Dit jaar is dit het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls voor volwassenen en het boek De regels van drie van Marjolijn Hof voor de jeugd.

Mevrouw mijn moeder – Yvonne Keuls

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.

In de editie die voor Nederland Leest wordt uitgegeven is daarnaast een  lofrede van Susan Smit opgenomen.

Nederland Leest Junior & Debatwedstrijd

Speciaal voor leerlingen van groep 7 & 8 organiseert de Bibliotheek Het Groene Hart de regionale Debatwedstrijd. De deelnemende basisscholen in de regio krijgen een gastles van een vakdocent om de basisprincipes van debatteren onder de knie te krijgen. Het thema Oud worden, Jong blijven.

Slotdebat voor basisscholen

Op 7 december vindt het slotdebat plaats in de raadszaal van Woerden. Een afsluiting waar de leerlingen van verschillende basisscholen hun debatkunsten laten zien. De winnaar krijgt een prachtige beker mee naar school én een les van de burgemeester in het gemeentehuis van Woerden.

 

www.bibliotheekhetgroenehart.nl.

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
1 november - 08:00
Einde:
8 november - 17:00
Evenement Categorieën:
,