Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Vogelparadijs Marker Wadden

8 september - 19:30 - 21:30

Donderdag 8 september organiseren de natuurverenigingen IVN en KNNV een lezing over de Marker Wadden in Het Baken, Beneluxlaan 3 in Woerden.

Ruurd Noordhuis vertelt over de natuurwaarden, uitdagingen en lessen voor de toekomst.   In zijn lezing vertelt hij over de ontwikkeling van de natuurwaarden in dit gebied, over de uitdagingen die er zijn en over wat we eruit kunnen leren voor het beheer en voor toekomstige natuurontwikkelingsprojecten, zoals Marker Wadden fase II.

In mei 2016 is Natuurmonumenten gestart met de aanleg van de eilanden archipel Marker Wadden in het oostelijke deel van het Markermeer tegenover Lelystad. Een complex van vijf eilanden ligt er nu, twee meer zijn nog in aanleg. Het totale areaal bedraagt dan ongeveer 1300 ha. Een grote uitdaging is de beschikbaarheid van voedsel voor de vogels in het Markermeer, bijvoorbeeld voor viseters zoals visdiefjes.

Komt er vanuit het moerassen op de eilanden voldoende voedsel beschikbaar voor het open water in het Markermeer? Wat is de invloed van golfslag en een wisselend waterpeil? Hoe ontwikkelen de natuurwaarden zich in deze dynamische omgeving en hoe moet Natuurmonumenten, die dit gebied beheert, hierop inspelen?

De lezing begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht uiterlijk 5 september via www.ivn.nl/afdeling/woerden

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,