Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing : Brand in de Petrustoren

11 oktober - 19:30 - 22:00

Lezing :  Brand in de Petrustoren

dinsdag 11 oktober 2022 herdenken we dat 350 jaar eerder, op 11 oktober 1672, de Franse bezetters van Woerden een ramp veroorzaakten. Op de toren van de Petruskerk staken ze een signaalvuur aan. De toren en de kerk brandden uit en ook veel huizen gingen in vlammen op. Deze brand houdt verband met de ‘slag om Woerden’, toen Nederlandse legers de Franse bezetting wilden verdrijven.

De Woerdense brandweer houdt op 11 oktober vanaf 19:30 uur onder leiding van Koos Dros een oefening in de toren van de Petruskerk. Direct na de oefening zal iemand van de brandweer in de kerk uitleg geven over wat er komt kijken bij een brand in de toren.

Aansluitend, om ongeveer 20:30 uur, vertelt Niek de Kort in de Petruskerk over de gevolgen van de slag om Woerden. Niek de Kort is voorzitter van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV).

In de Petruskerk is er ook gelegenheid om te kijken naar de expositie over het rampjaar 1672 en de slag om Woerden, en naar de sporen die in de kerk nog herinneren aan de fatale brand.

De toegang is vrij.

Deze avond wordt georganiseerd door Commissie Open Petruskerk, Stichts-Hollandse Historische Vereniging en Raad van Kerken Woerden, in het kader van Woerden 650 jaar stad en 350 jaar Rampjaar.

 

Wat                             Brand in de Petrustoren (brandweeroefening en lezing)

Wie                              Brandweer Woerden en Niek de Kort

Waar                           Petruskerk, Kerkplein 5, 3441 BG Woerden

Wanneer                   dinsdag 11 oktober 2022, vanaf 19:30 uur

Toegang                    gratis

 

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,