Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek

2 september - 00:00 - 16 september - 00:00

Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek

Al 110 Klimaatburgemeesters hebben zich aangemeld voor de Nationale Klimaatweek,  maar in gemeente Woerden zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog een Klimaatburgemeester. Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Doe dan mee!. Door jouw verhaal te delen, inspireer jij andere Nederlanders om ook duurzamer te leven.

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In die week (die loopt t/m 6 november) vraagt het ministerie, net als tijdens de eerste editie in 2021, op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Voor deze editie is het ministerie nog op zoek naar een Klimaatburgemeester voor gemeente Woerden.

Wat is jouw klimaatverhaal?
Om Klimaatburgemeester te worden, zet jij stappen om jouw CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan door middel van een grote maatregel zijn of juist iets kleins. Bijvoorbeeld door minder energie te gebruiken, je huis goed te isoleren, het eten van minder vlees en zuivel, korter of koud te douchen of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert een activiteit op 31 oktober (of andere dag tijdens de NKW) in de eigen gemeente, wijk of buurt om bewoners en omgeving in beweging te krijgen. Ben jij de Klimaatburgemeester uit gemeente Woerden? Geef je dan snel op via: www.nkw2022.nl

Bedrijven meld je ook aan!
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op mee te doen aan de Nationale Klimaatweek. Ook organisaties – zogenaamde Klimaatsupporters – in Woerden en omgeving die zich inzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren, door te laten zien wat ze doen en daarmee anderen te inspireren. Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties.

0 Shares

Gegevens

Begin:
2 september - 00:00
Einde:
16 september - 00:00
Evenement Categorieën:
,