Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jom Hasjoa,

7 april - 08:00 - 17:00

Jom Hasjoa,

de jaarlijkse Joodse gedenkdag voor de slachtoffers van de naziterreur, wordt in Woerden herdacht met een plechtigheid bij het Joodse monument aan de Prins Bernhardlaan. Dat gebeurt op     dinsdag 18 april om 19.30 uur.

De organisatie is in handen van de Stichting 4 en 5 mei Woerden. Zij heeft gezocht naar een waardig moment om de tijdens de Tweede Wereldoorlog omgebrachte Joodse Woerdenaren te herdenken.

Na een welkomstwoord namens de Stichting 4 en 5 mei Woerden, houdt burgemeester Victor Molkenboer een korte toespraak namens het Woerdense gemeentebestuur en worden de namen van de omgebrachte Joodse medeburgers voorgelezen. Rabbijn Wim van Dijk bidt hierna het Jizkor en de Kaddisj, de Joodse gebeden voor de doden.

Aansluitend worden veertien witte rozen bij het monument gelegd.. Hierna hebben belangstellenden gelegenheid om witte  kiezelsteentjes bij het monument te leggen. De accordeonist Leo Slingerland omlijst het geheel met passende muziek.

Jom Hasjoa werd in 1953 in Israël ingevoerd als algemene herdenkingsdag voor de circa zes miljoen Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werden vermoord. Steeds meer worden ook elders in de wereld op deze dag herdenkingen gehouden.

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,