Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Imkers houden open huis

14 juli

Logo BijenOp zondag 14 juli, van een tot vier uur, wordt in het NME-Centrum InBredius aan de Kievitstraat in Woerden een open-imkerijdag gehouden, met tal van activiteiten zoals zomerhoning oogsten, slingeren en verkopen en een bijenvolk bekijken en voelen in een observatiekast.

Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat je zelf kunt doen om bijen te helpen?  Tijdens het open huis ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon.

Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers, waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op en geeft voorlichting op scholen en aan geïnteresseerden.

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
14 juli
Sluit Menu