Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historische Kaasmarkt en Boerenkaaskeuring 2022

20 augustus - 10:00 - 14:00

Historische Kaasmarkt  en Boerenkaaskeuring 2022

Na 2 jaar is er op het Kerkplein in Woerden weer de Historische Kaasmarkt  op de laatste zaterdag van de Woerdense Vakantieweek, dit jaar zaterdag 20 augustus.

De jeugdkoningin  zal in gezelschap van haar hofdames de markt officieel komen openen, door middel van het luiden van de kaasbel. Daarna volgt op het Kerkplein de prijsuitreiking van de van de Boerenkaaskeuring welke op vrijdag 19 augustus heeft plaats gevonden.

Programma

10.30 uur:           Vertrek van de historisch kaasbrikken en tractoren vanaf het Kaaspakhuis aan de Emmakade naar het Kerkplein.

11.00 uur:           Officiële opening Historische Kaasmarkt d.m.v. het luiden van de kaasbel door de Jeugdkoningin van de Woerdense Vakantie Week.

Op het programma staan vervolgens:

  • Prijsuitreiking Boerenkaaskeuring vrijdag 19 augustus
  • Tentoonstelling gekeurde Boerenkazen
  • Uitleg hoe kazen worden gekeurd.
  • Kaasmarkt, het verhandelen van de kaas met handjeklap tussen boeren en handelaren.
  • Touwtrekken tussen de boeren en handelaren om de laatste 2 centen van de kaas. Winnen de boeren dan brengt de kaas 2 cent meer op, zijn de handelaren sterker dan wordt de prijs 2 cent lager.

 

Kaaskeuring | vrijdag 19 augustus
De dag voorafgaand van de Historische Kaasmarkt vindt de kaaskeuring plaats. De beste Boerenkazen uit de omgeving worden naar het Kaaspakhuis aan de Emmakade in Woerden gebracht voor de kaaskeuring. De keurmeesters zullen de kaas “blind” keuren, zij doen dit altijd in koppels van twee, zodat de kaas zo eerlijk mogelijk wordt beoordeeld.

Bezoekers kunnen de Historische Kaasmarkt zelf beleven op zaterdag 20 augustus. Iedereen is ook van harte welkom om de kaaskeuring te bekijken in het Kaaspakhuis (Emmakade 6a) op vrijdag 19 augustus in de ochtend vanaf 10.00 uur

 

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
20 augustus
Tijd:
10:00 - 14:00
Evenement Categorieën:
,