Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenking bij Joods monument Woerden

28 april - 19:00 - 20:30

Herdenking bij Joods monument Woerden

De herdenking op Jom Hasjoa, 28 april, kan in Woerden weer in het openbaar plaatsvinden.  De herdenking is  voor alle belangstellenden toegankelijk en begint om 19.00 uur.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in totaal veertien Joodse Woerdenaren in de Duitse vernietigingskampen omgebracht. Die veertien Woerdense Joden worden jaarlijks herdacht op de internationale gedenkdag Jom Hasjoa.

De organisatie van deze herdenking is  van de Stichting 4 en 5 mei Woerden.

Na een welkomstwoord door Jan van Es, voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Woerden, houdt burgemeester Victor Molkenboer een korte toespraak namens het Woerdense gemeentebestuur. Hierna zegt rabbijn Marianne van Praag, verbonden aan de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag, het Jizkor en de Kaddisj, de Joodse gebeden voor de doden.

Aansluitend worden bloemen bij het monument gelegd. Twee minuten stilte vormen het slot van de plechtigheid. Hierna hebben belangstellenden gelegenheid om bloemen of, zoals de Joodse traditie wil, een kiezelsteentje bij het monument te leggen.

De plechtigheid wordt muzikaal omlijst door accordeonist Leo Slingerland.

Na afloop van de plechtigheid houdt rabbijn Van Praag een lezing in de Opstandingskerk, eveneens aan de Prins Bernhardlaan.

0 Shares

Gegevens

Datum:
28 april
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorieën:
,