Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke opening eindexamen-expositie Kalsbeek College

18 april - 16:30 - 25 april - 00:00

Feestelijke opening eindexamen-expositie Kalsbeek College

Het zijn dit jaar de examenthema’s voor het vak kunst van leerlingen uit 4-havo6, 5-havo en 6-vwo.

Op 18 april wordt deze expositie feestelijk geopend op het Kalsbeek College Schilderspark.

De leerlingen uit 6-vwo hebben gekozen voor het thema ‘Dromen’. De invullingen variëren van individueel tot heel persoonlijk. Het ene beeld roept op om ‘te genieten van de rijkdom die je hebt en de dromen die je hebt waargemaakt’,

De leerlingen van 5-havo gingen aan de slag met de thema’s: ‘Vlucht’ en ‘Crisis’. Het thema ‘Vlucht’ wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Leerlingen hebben o.a. gewerkt met verf, klei, boekkunst, mode en fotografie.

Bij het thema ‘Crisis’ hebben leerlingen mensen geïnterviewd en gefotografeerd die te maken hebben gehad met vrijheid en onvrijheid. Dit is gebundeld in een  boekje met indringende verhalen. Voor dit onderdeel van de tentoonstelling werkte het Kalsbeek College samen met Stichting 4 en 5 mei Woerden.

In 4-havo6 hebben leerlingen gewerkt met het thema ‘Vermaak’, een thema dat goed te verbinden is aan Kunst. Je kunt je vermaken door kunst te creëren of ernaar te kijken. Leerlingen hebben o.a. gekeken naar amusement en de keerzijde daarvan en hebben gekozen voor een grote diversiteit aan materialen.

De expositie op het Kalsbeek College locatie Schilderspark wordt op 18 april om 16:30 uur officieel geopend door wethouder Jelmer Vierstra. De eindexamenexpositie wordt georganiseerd door het Kalsbeek College in samenwerking met KUVO Woerden.

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
18 april - 16:30
Einde:
25 april - 00:00
Evenement Categorieën:
, ,