Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Favoriete kunstwerken in het Stadsmuseum

19 januari - 5 mei

Logo Museum WoerdenStadsmuseum Woerden organiseert aan het begin van het nieuwe jaar een tentoonstelling over lievelingskunstwerken van bekende én minder bekende Woerdenaren. Markante persoonlijkheden uit de sport, horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur vertellen het persoonlijke verhaal bij hun objecten.

De tentoonstelling Lievelingen, opvallende Woerdenaren over hun favoriete kunstwerk is te zien van 19 januari t/m 5 mei 2019.

Acteur Bram van der Vlugt, YouTuber Noah Zeeuw, cabaretière Kiki Schippers, burgemeester Victor Molkenboer, slager Gineke van Kesteren en nog vele anderen kozen voor deze tentoonstelling een favoriet kunstwerk. Daarnaast droegen zij ieder een buurtgenoot voor die in hun ogen belangrijk is voor de Woerdense samenleving.

In de tentoonstelling bekijken de bezoekers de kunstwerken terwijl ze de bijbehorende filmpjes afspelen op een tablet. Door de verhalen krijgen de kunstwerken extra betekenis. De genomineerde buurtgenoten worden ook nog voorgesteld; waarom zijn juist zíj gevraagd om mee te doen en wat maakt hen zo bijzonder? De werken worden geëxposeerd samen met portretfoto’s die de fotografe Daniëlle Verweij heeft gemaakt.

Bij deze tentoonstelling wordt een workshop straatfotografie door Noah Zeeuw georganiseerd. Info/aanmelden: stadsmuseumwoerden.nl.

0 Shares

Gegevens

Begin:
19 januari
Einde:
5 mei
Evenement Categorie:
Sluit Menu