Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eerste filmcafé in Harmelen

10 mei

Logo FilmrolOp vrijdagavond 10 mei wordt het Dorpshuis Harmelen omgevormd tot gezellig filmcafé. Op deze eerste avond wordt de meervoudig bekroonde vrolijke documentaire Green Tales Of The City van de Utrechtse filmmaker Gwen Jansen vertoond, waarna de kijker optimistisch de zaal verlaat als het gaat om de klimaatverandering.

In de vrolijke film ziet men hoe in diverse Nederlandse steden burgers, kunstenaars, bedrijven, kennisinstellingen en overheden de handen steeds vaker en krachtiger ineenslaan. Ze willen hun eigen leefwereld duurzamer maken en wachten daarbij niet langer de tragere nationale besluitvorming af.

De kijker wordt geïnspireerd door de vele, veelal simpel uitvoerbare, voorbeelden wat je in je eigen leefomgeving kan doen om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Maar de film toont ook wat de directe voordelen daarbij voor je eigen portemonnee zijn.

U ziet ook hoe de filmmaakster zelf probeert om haar eigen levensstijl en dat van haar vrienden wat milieuvriendelijker te maken. Dat valt nog niet mee en levert bijzondere, soms erg herkenbare, hilarische beelden op.

Inloop half acht, aanvang acht uur. Entree vijf euro, incl. koffie/thee bij binnenkomst.
Plaats(en) reserveren via: dorpshuisharmelen@gmail.com

0 Shares

Gegevens

Datum:
10 mei
Sluit Menu