Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drie zaterdagen feest met Sinterklaas en zijn pieten Bericht van het Consulaat van Sinterklaas Woerden

18 november - 00:00 - 2 december - 00:00

Drie zaterdagen feest met Sinterklaas en zijn pieten

Bericht van het Consulaat van Sinterklaas Woerden

Dit jaar organiseert het Consulaat van Sinterklaas Woerden drie feestelijke zaterdagen. Allereerst de Sinterklaasintocht op 18 november. Daarna op zaterdag 25 november de ‘Pieten-doe-dag’ met aansluitend de ‘Voorleesavond’ in de bibliotheek van Woerden. Het Sinterklaasseizoen wordt afgesloten met ‘Het pieten trouwfeest’ op zaterdag 2 december.

 

Zaterdag 18 november: Sinterklaasintocht

Om 13.00 uur is iedereen welkom in de Haven en langs de hekken van de route om vol verwachting uit te kijken naar de komst van Sinterklaas. Om 14.00 uur begint het feest op het Kerkplein met de dansers van Dance Academy Woerden en om dezelfde tijd hopen wij dat Sinterklaas met zijn pieten zullen aankomen in de Haven. Naast de meerdere stoomboten komt er ook een speciale liefdesboot mee.

 

Na een woord van welkom door de burgemeester stapt Sinterklaas op zijn paard Ozosnel om, samen met de pieten, een rondrit door het centrum te maken. De route eindigt op het Kerkplein. Wij verwachten dat Sinterklaas daar rond 15:15 uur zal zijn waar iedereen getuige mag zijn van een liefdevolle gebeurtenis. Rond 16.00 uur vertrekt Sinterklaas met zijn pieten naar het kasteel.

 

Op www.sintinwoerden.nl staat een afbeelding van de Sinterklaasroute en informatie over de aanmelding voor het rustige plekje in het VIK- vak.

 

Zaterdag 25 november: Pieten-doe-dag en Voorleesavond

Om 13:00 uur start het pietenfestijn in het stadshart met de Pieten-doe-dag! Op allerlei plekken zijn pieten te vinden die hulp nodig hebben bij de organisatie van de bruiloft van Piet & Piet. Met de hulp van alle kinderen gaat dit ZEKER lukken! Zo is er een trouwauto (kleurplaat) om te versieren, kunnen de kinderen komen ringhappen of stropdasje prikken. Wie weet komt Sinterklaas ook nog even kijken hoe het gaat met de voorbereidingen. Om 16:00 uur is het festijn afgelopen.

 

Aan het eind van de middag zijn de kinderen welkom om met Sinterklaas en zijn pieten boekjes te lezen tijdens de Voorleesavond in de bibliotheek van 17.00-18.00 uur.

 

 

Zaterdag 2 december: Het pieten trouwfeest

Het Sinterklaasseizoen wordt afgesloten met Het pieten trouwfeest. Iedereen is uitgenodigd om getuige te zijn bij de bruiloft van Piet & Piet! Kom om 13:00 uur naar de tuin van Plein 7 (Kerkplein 7 te Woerden)  Na de bruiloft is het namelijk tijd voor het trouwfeest! Wanneer het feest om 15:00 uur ten einde is, gaan Sinterklaas en zijn pieten nog een rondje lopen door het stadscentrum.

 

Kleurwedstrijd & Puzzeltocht door het centrum van Woerden

De jaarlijkse kleurwedstrijd gaat binnenkort weer van start. De kleurplaat staat al online op www.sintinwoerden.nl en is binnenkort ook verkrijgbaar bij de bibliotheek en diverse winkels in het stadhart. De kleurplaat staat dit jaar ook in de Sinterklaaskrant. Traditiegetrouw wordt in de week vóór de intocht de Sinterklaaskrant verspreid onder kinderen van deelnemende basisscholen in Woerden.

 

Nieuw dit jaar is de puzzeltocht! Enkele dagen vóór de intocht t/m 28 november hangen er in de etalage van diverse winkels gedichten van de verliefde pieten. Op elk gedicht staat een letter. Kan jij alle 10 de letters vinden en hiermee ‘puzzelen’ tot het juiste antwoord? Op de kleurplaat staat een antwoordstrook waar je jouw antwoord kan opschrijven. Veel zoek- en puzzelplezier!

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
18 november - 00:00
Einde:
2 december - 00:00
Evenement Categorieën:
,