Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drakenbootrace Woerden voor het goede doel

3 september - 13:00 - 17:00

Drakenbootrace Woerden voor het goede doel 

Tijdens de Drakenbootrace Woerden op zaterdag 3 september strijden de teams onder de ritmische begeleiding van trommels tegen elkaar. Locatie is de Singel in Woerden vanaf de Parijse Brug.

Lionsclub Woerden Castellum Laurum organiseert dit sportieve  evenement voor de tweede keer om geld op te halen voor een goed doel, te weten Friends4Owen.

Het is een van de vele evenementen in het kader van het feestprogramma Woerden 650 jaar.

Hoe werkt de Drakenbootrace? 

Tussen 13.00 en 17.30 uur varen er steeds enkele boten tegen elkaar. Ieder team bestaande uit 8 peddelaars en een trommelaar plus stuurman vaart tenminste 2 heats. Het is een ware krachtexplosie. De snelste teams gaan door tot er uiteindelijk een nummer 1, 2 en 3 gehuldigd kan worden. Ook voor het meest origineel geklede team is er een prijs.

Kom kijken! 

De toeschouwers kunnen genieten van een ware krachtexplosie en gezellige muziek. Het cateringaanbod bestaat uit o.a. drankjes, poffertjes, saté en ijsjes. Verder kunt u het goede doel steunen door een pluchen leeuw of een armbandje te kopen.

Goede doel 

Dit doel is ‘Friends4Owen’, inmiddels bekend van andere evenementen zoals ‘De 24 uur van Woerden’. Bij Owen Jordan uit Woerden werd in 2015 – toen hij 7 jaar was – hersenstamkanker ontdekt. Hij is tot groot verdriet van zijn naasten in de zomer van 2016 overleden. Onder de naam ‘Friends4Owen’ (https://friends4owen.com/) zamelen zijn familie en vrienden geld in voor Stichting Semmy (http://www.stichtingsemmy.nl/). Deze stichting heeft als doel de levensverwachting en overlevingskansen te vergroten van kinderen die getroffen zijn door deze zeer agressieve vorm van kanker. Voor dit wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig.

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
3 september
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,