Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Woerdense letterfabriek

27 juni - 15:30 - 16:30

De Woerdense letterfabriek

 

Eén verhaal duizend tekeningen. Dat is het motto van het kunstproject ‘De Woerdense Letterfabriek’.

De afgelopen twee maanden hebben kleuters van alle scholen in en om Woerden een tekening gemaakt over het verhaal ‘Boer Boris’. Boer Boris heeft een boerderij met een tractor, akkers, koeien, schapen en kippen. Met zijn trekker en zijn dieren beleeft hij allemaal avonturen.

 

De kinderen kregen het verhaal voorgelezen. Daarna mochten ze een tekening maken over het verhaal. De een koos de tractor, de ander een koe of het weiland. En de kinderen die al een beetje de letters kennen, mochten er ook wat bij schrijven.

Een van de kleuters, die ontdekt dat er verschil is tussen tekenen en schrijven, zegt: Dus schrijven is met letters en tekenen is dat je het ook echt kan zien.

 

Voorleesfeest op 27 juni in de Bibliotheek

Er zijn prachtige kunstwerken ontstaan, met vrolijke kleuren, bijzondere dieren en hier en daar leuke letters erbij. Van alle duizend tekeningen is een mooie tentoonstelling gemaakt, die op maandag 27 juni feestelijk wordt geopend.

Evelien Pullens, dramadocent en theatermaker, komt de tentoonstelling feestelijk openen. Zij vertelt en speelt het verhaal van een boer en zijn bijzondere koe. Twee dieven willen de koe stelen, als dat maar goed komt!

 

Maandag 27 juni, 15.30 uur

Voor alle kinderen van 3 t/m 6 jaar

Entree gratis

De Bibliotheek Woerden, Meulmansweg 27

 

De tentoonstelling is tot half juli te zien in de Bibliotheek Woerden.

 

 

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
27 juni
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
, ,