Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Skate Parade

25 juni - 18:00

De Skate Parade

Ter ere van het feestjaar Woerden 650 wordt de (Utrechtse) Skate Parade naar Woerden gehaald op zaterdagavond 25 juni.

Bij een Skate Parade wordt in een grote groep een route van ongeveer 22 km afgelegd per inlineskate over de openbare (auto)weg. Dit onder begeleiding van auto met DJ en muziek. We gaan natuurlijk voor een Skate Parade van 650 deelnemers!

Tijdens de parade draait het niet om hard rijden maar om een relaxed skatetempo. Je moet wel een redelijke (skate)conditie hebben, goed kunnen remmen en sturen en niet schrikken van veel mensen, afdalingen, klinkers en/of paaltjes. De hele rit is ongeveer 22 km (2 uur) maar er zijn diverse afsnijdroutes en pauzeplekken waar je ook later kunt aanhaken.  Er wordt ook een editie gehouden voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar van +/- 5 km.

We zullen starten aan de centrumkant van station Woerden. De Skate Parade gaat door de kernen van Harmelen, Kamerik en Woerden waar ook pauzemomenten zullen plaatsvinden. Hier kun je later aansluiten bij de parade of eerder afhaken. Ook is er afsnijdroute zodat de tocht ook toegankelijk is voor mensen met iets minder conditie.

De Kidsskate vertrekt om 18.00 en duurt tot uiterlijk 19.30. De officiële Red Skate vertrekt om 20.00 en is uiterlijk 22.30 weer terug.

Er is een mogelijkheid om zowel skates als het hele beschermingspakket (helm, pols-, elleboog- en kniebeschermers) te huren. Dit kun je bij je aanmelding aangeven.

De rode ruiter loopt als rode draad door het feestjaar Woerden 650. Themakleur van de Skate Parade is dan ook.. Rood! Doe mee en ga zoveel mogelijk in het rood gekleed. Vergeet je rode fietslampjes niet om extra te stralen.

Plekken voor dit unieke event zijn gewild dus vraag nu gratis je startbewijs aan om er zeker van te zijn dat je mee mag doen!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnNC87wkIP2JDpX2uPAr4wzN8WhMzPy5MnqzwNmUChEB666w/viewform

Wil je vast oefenen? We hebben in Woerden 2 officiële skate routes van de ANWB. Start bij het station en skate de Linschoten route:

https://recreatiemiddennederland.nl/linschotenroute-2/

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
25 juni
Tijd:
18:00
Evenement Categorieën:
,