Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dagexcursie naar Rotterdam –

3 juni - 00:00 - 24 juni - 00:00

Dagexcursie naar Rotterdam –

Vernieuwende architectuur te land en ter zee Historische achtergrond Werk-, haven- en kunststad Rotterdam is  de bestemming van een zomerexcursie op zaterdag 26 augustus. Van het vissersdorpje bij een dam in de Rotte, een veenriviertje tussen Moerkapelle en Maas, groeit Rotterdam door de eeuwen heen uit tot de stad met ’s werelds grootste zeehaven in de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Al voor 1940 is Rotterdam een progressieve stad met moderne hoogbouw. Voorbeelden daarvan zijn het Witte Huis uit 1898 bij de Wijnhaven, een wolkenkrabber naar Amerikaans voorbeeld met elf bouwlagen, de Ungerpleinflat uit 1934 met dertien bouwlagen aan de Schiekade  .De Van Nellefabriek, gelegen aan de Delfshavense Schie  is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen, een modernistische zienswijze op architectuur waarin functionaliteit centraal staat. Waar men ooit sigaretten, tabak, shag, thee en koffie produceert,  Van Nelle Fabriek :‘Werelds’ erfgoed.

Het is een prachtig gebouw van beton, staal en glas, gebouwd tussen 1927 en 1930. Het is dan de modernste daglichtfabriek in Europa.  Dit voornaamste industriële monument van Nederland staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

zaterdag 26 augustus

Deze reis wordt georganiseerd door de Stichts-Hollandse Historische Vereniging via haar activiteitencommissie.  08.30 uur Vertrek per luxe touringcar vanaf Woerden NS station – centrumzijde tot 16.00 uur. 16.15 uur Afsluitende borrel met hapje in Het Nieuwe Café. 17.15 uur Vertrek naar Woerden. 18.00 uur

Aankomst bij Woerden NS station. . Aanmelden voor deze reis is verplicht via aanmelding@shhv.info. De aanmelding is pas voltooid na het betalen van de reissom

 

0 Shares

Gegevens

Begin:
3 juni - 00:00
Einde:
24 juni - 00:00
Evenement Categorieën:
, ,